21 Haziran 2016 Salı

Üzeri patır patır patlayan çok kolay bir kurabiye tarifi :)

Alt kattaki komşum çiğköfte getirince tabağını boş olarak geri vermek uygun olmaz ne yapsam acaba dedim kendi kendime. Sonra kurabiye sevdiğini hatırladım, Urfalı bir aile ve genelde kendi yöresel lezzetlerini yapıyorlar, kek kurabiye pek yapmıyorlar. Benim de tuhaf bir huyum var aynı tarifi yapmayı pek sevmiyorum google a başvurup değişik tarifler bulup onları denemek daha hoşuma gidiyor. İlk karşıma çıkan kurabiye tarifini denedim ve sonuç gayet güzel oldu. 



1 su bardağı toz şekerle yarım paket yumuşak margarini ben Becel kullandım güzelce yoğurdum. 2 yumurta ve 1 paket vanilya ekledim. Sonra da bir fiske tuz, 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un ile hamur haline getirdim. Hamur elinize yapışmamaya başlayınca unu kesebilirsiniz, yaklaşık 2.5 su bardağı kadar un yeterli geliyor ama değişebilir hamur çok sert olmasın. Bir miktar da gelişigüzel kırdığım cevizi de hamura karıştırıp yuvarlak şekil verdim. Önceden ısıtılmış 200 derece turbo fırında, un serpiştirilmiş tepside, yaklaşık 20 dakika pişirdim. Üzerine fırına koymadan toz şeker, ceviz vb. ekleyip süsleyebilirsiniz. 

Tam bir evde ne varsa koy kurabiyesi malzeme az lezzet harika. Tavsiye ederim. 




10 yorum:

  1. Güzel ve kolay tarif, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Üzeri şekerli kurabiyeye bayılırım :)) Tarif de kolay görünüyor, ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok lezzetli oluyor, tarif çok kolay şipşak hazırlanıyor, teşekkür ederim :)

      Sil
  3. İlk denemeniz de başarılı olması çok iyi :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben de mutlu oldum, teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. Mis gibiii görünüyor ya:)

    YanıtlaSil